Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
IMF ve Ukrayna yaklaşık 1,1 milyar dolar finansman sağlanması konusunda anlaştı
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Bugün Rusya-Ukrayna savaşı 1.000'inci gününde. Avrupalı liderler ve uluslararası para kuruluşları, bu denli uzun süreye…
Brezilya, G20 Dönem Başkanlığı’nı Güney Afrika’ya devretti
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Brezilya Devlet Başkanı Luis Inacio Lula da Silva, ülkesinin ev sahipliğinde düzenlenen G20 Dönem Başkanlığı'nı…
Ömer Bolat: Irak’la ticaretimizi 30 milyar dolara çıkarmak için fırsat var
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Irak Genel Ticaret Heyeti" programı kapsamında toplantılara katılarak ikili ilişkiler kurmaya…